Sunday, 26 October 2014

bila aku chenta membaca

assalamualaikum dan hai.

hakak naqibah bagi task kat aku baca satu buku*islam
adek usrah pun bagi task kat aku baca buku*bible

nampak x. perbezaan konsep daie dan mad'u menjadikan keperbezaan dalam siapa dan kepada siapa task diberikan.

ketidak adilan apakah ini???
dua2 pun xsentuh lagi.

hahahaha.
kbai. *nak baca buku.

iqra' beb. sambutlah seruan suci.

Friday, 17 October 2014

lets enjoy our life

harini aku saje je bertanya khabar sambil memintak kepastian. sebenarnya betul apa yang dia buat tu salah. dan aku pasti dia pun tahu. tapi well. memang jawapan yang sama akan diterima, 'tak dapat nak kawal'. kalau aku pun tengah macam tu memang akan menjawab, tak dapat nak kawal. ia hakikat beb. aku pun memberi sedikit kata2 of kos agar dia tidak lagi melakukannya. tapi. sejauh mana memberi kesan, aku tak pasti. it doesnt help anyway.

kelakar kan. memberi kata2 sedang diri sendiri pun masih sama. dear. sebenarnya mampu dikawal beb. iman.

mari berjanji sama-sama.
tak nak kelar tangan lagi.
tak nak hentak kepala lagi.
tak nak cekik leher lagi.
tak nak pukul2 diri lagi.
tak nak gigit lengan lagi.
tak nak pecah/sepah harta benda lagi.
tak nak tampar muka lagi.
tak nak lukai diri sendiri lagi.
tak nak menangis dan meratap-ratap lagi.
tak nak.

kita adalah rama-rama yang telah keluar dari kepompong duka. kita bebas !
#fasa pemulihan

Wednesday, 15 October 2014

gonna tell u

delayed post.

i dont know if this would help. i hope so.
harini merupakan pertama2 kalinya aku sengaja bercerita dan aku berjaya cerita tanpa sekelumit air mata. fiuhoho. *perjuangan beb. tahniah kepada aku. dan apabila bertukar ceritera, hebat lagi ujian mereka rupanya
.
well, its about me myself to enjoy the journey of ma life. whatever it is, kita sendiri yang perlu berubah ke fasa lain. fasa redha dan membina kekuatan. bukan fasa denial, blaming people and keep saying 'ko tak faham aku, ko boleh la cakap macam tu' NO!. sampai bila? mana pergi iman kita yang tunduk dengan taqdir allah ?
kadang2 kita ni xperlu nak terlampau rasa ujian kita paling hebat sangat kot. banyakkan mendengar dengan hati. padahal orang lain lagi hebat diuji rupenya.

ya. hari yang banyak aku belajar sesuatu. 
tahniah buat yang diuji, kerna si Dia menanti.

#fasa pemulihan

Friday, 10 October 2014

im not ok. and im tired.

wind of suicidal.
jumping of dead.
it might make life.
might be.

no. i wont.
im muslim.
i do pray.