Friday, 27 July 2012

=) say ngeee~

assalam.
say ngee~ ngee~ say nggee~.
bengong.

tukar! say alhamdulillah!. say alhamdulillah! again, say alhamdulillah, deep from your heart.
ALHAMDULILLAH! =)

nikmat Allah manakah yang kamu mahu dustakan?

sebelum tu, nak cakap.

aku baru jadi atelit. (baca atlet) pecaya? nak bangkang? he he.
hari tu pegi cek kesihatan. herbalife punya. pastu cek apentah, poin aku 8 dari 9. maka akak cantek bertanya.

awak ni atlet ye? 

ha ha. kelakar kan kan..
dah. bukan tu yang aku nak cer. tu dunia semata-mata. lagho , tahu? he..

harini ialah jumaat pertama dalam ramadhan tahun ni.

terkenang kenang masa muda2 dulu. tiap jumaat yang tiba di kala ramadhan, aku menangis dan menangis. dalam doa aku meminta,

ya Allah, bilakah tiba waktunya, untuk hamba ini bertemu denganMu .. aku takut Ya Allah, andai umur yang semakin meningkat membuatkan aku makin jauh dariMu..

hmm, rindu la dulu dulu. tak tahu nak kabo macam mana. tapi, dosa yang menggunung buat aku makin jauh dari Dia.

nak tuju lagu boleh?

destinasi cinta yang dicari, sebenarnya terlalu hampir, hanya kabur kerana dosa di dalam hati...
 tak tahu. tapi kebelakangan ni. aku serabut sangat. rasa macam semua orang aku nak marah. ntah la. kesian kawan2 aku. sori la aku ni jahat sangat. huu~.

pastu. tadi aku balik rumah. best. aku rasa dengan balik rumah la aku jumpa penawarnya. ye. memangla semua dari Allah, tapi aku rasa berada dengan femili adelah cara terbaik untuk aku cari siapa diri aku.

alhamdulillah ya Allah, untuk mak, abah, dan adik beradik yang aku sangat sayang.

hmm. sedihlah. sakit. tak pe. nak cuci hati yang kotor memang la sukar. usaha lebey dapat lebey beb. semua orang sedang berlumba2 meraih cinta Dia. di mana aku? kemon la kmy, be seterong. hi hi. dah. aku nak pegi tadarus jap lah. pastu tido awal esok boleh bangun qiam. jum lestari rindu =) =)





cun x? ni aku edit. masuk pertandingan beb. like la like la. he he. fillah la. insya allah.
ok dah dah. may allah bless u ol. jum gencar meraih taqwa. bila lagi kan.. hey ni ramadhan tahu tak?!

^,~ assalamualaikum.
 

Friday, 20 July 2012

bila hati meronta.

assalam. bismillah.

hey si cantik lya kamillya.
be strong bebeh.

anda pernah merasakan manisnya iman. so bekerja dengan sangat keras untuk mendapatkannya kembali ok.

series!. si Dia menanti. Hey Dia maha Penyayang, beb!. yakinlah!

....
ALLAH. rindunya. kenapa aku lemah sangat.
ALLAH. Jangalah dosa2 ku menghalang aku dari rahmatMu.
ALLAH.

hina benar aku. Aku mnyeru dan menyeru manusia2 kepadaMu. aku mengajak mereka mendekatiMu. padahal aku sendiri makin jauh, masih tercari-cari sesuatu yang hilang dari hati ini. sesuatu yang masih belum kudapatkan kembali. allah ='( ..

aku nak syahid.. kuatkanlah aku ya Allah. jangan biar aku berputus asa dari rahmatMu..

heyy... its ramadhan!! =)

sometimes, i became somebody else!

it is so awkward when you seriously can't handle yourself. hey. don't disturb me!. ='(

a was woke up already that time which the day before i had promise to myself to perform tahajjud but it's like someone conquering on me and telling ' Allah. i don't love you anymore'

why do all  these nonsense happen?

seem that i am too weak. ya.

hoping for this ramadhan, i can simply istiqamah with mathurat. insya allah.
believe me, when you are far away from Allah, those 'syaitan' become stronger and stronger.

Wednesday, 11 July 2012

atoi. sakit kepala.

he he. semoga tak kulupa ini. hoo. curik masa berbeloging even kerja banyak lagi. alhamdulillah summalhamdulillah.

assalamalaikum dan err, assalamualaikum.. (dibaca dengan penuh perasaan mengharap doa ini dimakbulkan).

sangat seronok. dulu2. aku selalu sakit kepala. dalam seminggu harus sekali..
tapi, kebelakangan ni. sangat2 kerap. sehari sampai pat lima kali sakit kepala.

nak wat kerja pun terganggu. nak solat rasa berat.. loya2 tekak. macam nak hentak kepala. 

tapi, kebetulan ditakdirkan tatkala melintas jalan pulang dari hospital menuju ke maktab, seorang telah mengehon dari dalam kereta..

oyeah oyeah oyeah maka aku pun naik dalam kereta. 

lepas tu macik tu tolong tengok dan rawat aku..

lepas tu oyeah oyeah oyeah lagi, maka aku pun pulih. badan rasa ringan. alhamdulillah summalhamdulillah.

motif post??

hmm, tak de sesiapa yang boleh memudaratkan kecuali dengan izin Allah. 
oh allah. alhamdulillah. 
=) semoga tak kulupa ini. aku nak jadi hamba yang bersyukur. =) jauh dariNya itu menyeksakan. kan?

k. wassalam. 

Tuesday, 10 July 2012

he ;D

Bestkan bercinta. Selalu ade datang memujuk. :)


43:68 :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, 8 July 2012

allahku!

Huhu. Assalam:) may allah bless.


Hari ini aku brsyukur, sekali lagi merasakan cinta :)


Tahu x, tanda-tanda kemanisan iman ada3

1) cinta allah dan rasul melebihi segala galaaaanya

2) kasihi sahabat semata-mata kerana allah

3) benci kembali kepada kekufuran seperti benci dicampakkan ke dalam neraka


Err, nak highlight yang no1. Cinta allah dan rasul melebihi segalanya.


Mulut boleh menipu tetapi hati tidak. Mulut boleh brkata cinta, hakikatnya hati jua yang bijak merasa.


Hakikatnya, aku sedang tercari-cari. Ahh, rindunya perasaan tu. Rasa bahagia, seakan tak perlukan apa lagi d dunia ini. Rasa merdeka jiwa,bebas dari kongkongan manusia. rasa tenang, tiada ketakutan pada selainNya. Ternanti-nanti menunggu saat bilakah detiknya pertemuan dengan Dia yang esa.


Allah.allah. Kembalikan perasaan itu. Jiwa ini terseksa merindu. Allah.


Ternanti2 ramadhan. Ternanti-nanti jua untuk menjadi tamuNya. :) labbaikallahumma labbaik.


:) allah.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, 3 July 2012

smile happily oyeah!

BISMILLAH. BISMILLAH =)
HEY APESAL TULISAN NI MACAM NI HEY. lantak lahh. layan jer.
peh. jam dah 1 : 33 am tapi aku still blogging? tak de tujuan hidup ape aku ni?

without any delay, i just wanna say that, i glad to be as who i am. i don't deserve this. allah is so kind to me. i am such a bihadap, and tak de manners punya hamba, selalu sangat lalai and leka dengan kesenanan sementara. but he still, giving me chance to live my life better.

o allah. teruklah aku ni...
allah, jangan biar aku putus asa dari rahmatmu, allah. kuatkan aku allah.

ok dah. sape ajar meluah perasaan kat blog ha? gi solat sane. solat is a way to communicate with allah. if you want allah to communicate with you, do read the quran , oke? (^,^)

so suweet. allah still pilih aku, untuk dengar ceramah ustaz yang sangat menginsafkan kat masjid sabak uni tadi. alhamdulillah. =) suweet kan kan.

ok. goodnyte. assalamualaikum.

Sunday, 1 July 2012

hye abe!

eww. gedik la!

assalam. morning all.

aku nak post pasal program yang best semalam. tapi nantilah. takde mood. biar aku share pasal ni dulu.

ntah ntah ntah. jangan kacau aku. aku tak tahu tapi aku benci kat kaum lelaki. bukan semua tapi. aku tak tahu. perasaan yang muncul sendiri dalam hati. dah. jangan kacau aku. tq.

nak cakap aku sombong? sukatilah!
aku dah penat dengan suara2 katak yang sesukanya berkata macam-macam pada perempuan.
kalau ada lagi lelaki buli kaum wanita. aku akan bangkit menentang. jangan main2. belasah orang pun aku mampu. tahu?

kbai.